Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ για πασαλάκια: Επιστροφή στο παρελθόν η απόφαση Ζέρβα

Κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση των πασσάλων στην οδό Ερμού τάσσεται το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, σχετικά με τα πασαλάκια που αφαιρέθηκαν από την οδό Ερμού, εξαπολύει το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό και τη λύπη του για τις θέσεις των φορέων και της διοίκησης του ΟΑΣΘ επί του θέματος, καθώς και για την «απουσία του ΟΣΕΘ».

«Στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια, με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά βάση πολιτών της ταλαίπωρης πόλης μας, έρχεται και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από την πίεση μιας κατηγορίας συντεχνιών, να συμβάλει στην αύξηση της ταλαιπωρίας των χιλιάδων καθημερινών μετακινούμενων πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή χρήσης άλλου οχήματος παίρνοντας απόφαση αντί για επέκταση του μέτρου διευκόλυνσης της μετακίνησης, να αφαιρέσει τα διαχωριστικά κολωνάκια από τους δρόμους, με πρόσχημα την τόνωση της αγοράς», αναφέρει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας πως «η λήψη μέτρων που ευνοούν το σύνολο, αλλά δυσαρεστούν μικρές συντεχνίες, χρειάζονται τόλμη και θάρρος για να παρθούν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ:

«Τελικά έχει διευκρινισθεί σε αυτή την πόλη ο ρόλος και η ευθύνη αυτών που εκλέγονται, τίνος συμφέροντα καλούνται να εξυπηρετήσουν;

Των πολλών απλών πολιτών ή των λίγων συντεχνιών;

Στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια, με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά βάση πολιτών της ταλαίπωρης πόλης μας, έρχεται και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από την πίεση μιας κατηγορίας συντεχνιών, να συμβάλει στην αύξηση της ταλαιπωρίας των χιλιάδων καθημερινών μετακινούμενων πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή χρήσης άλλου οχήματος παίρνοντας απόφαση αντί για επέκταση του μέτρου διευκόλυνσης της μετακίνησης, να αφαιρέσει τα διαχωριστικά κολωνάκια από τους δρόμους, με πρόσχημα την τόνωση της αγοράς !!!

Κύριε Δήμαρχε, η επιστροφή στο παρελθόν σαφώς και δεν αποτελούσε προεκλογική σας δέσμευση προς τους πολίτες αυτής της πόλης.

Προβληματισμό και λύπη προκαλούν οι θέσεις φορέων αλλά και της Διοίκησης του ΟΑΣΘ επί του θέματος, καθώς και η απουσία του ΟΣΕΘ.

Τα διπλο-τριπλοπαρκαρισμένα σε κεντρικούς δρόμους και η κατάσταση χάους που προκαλούν, προφανώς και δεν αποτελούν ένδειξη οπισθοδρόμησης για κάποιους.

Η λήψη μέτρων που ευνοούν το σύνολο, αλλά δυσαρεστούν μικρές συντεχνίες, χρειάζονται τόλμη και θάρρος για να παρθούν».