Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Στο κενό η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας φιμώσει

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αντιλαμβανόμενη τον δίκαιο Αγώνα των εργαζομένων έκρινε νόμιμη την προσπάθειά μας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Για προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων από την κυβέρνηση κάνει λόγο το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε νόμιμη την απεργία τους.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αντιλαμβανόμενη τον δίκαιο Αγώνα των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία της πόλης μας, έκρινε σήμερα για άλλη μια φορά ως νόμιμη την προσπάθεια που καταβάλλουμε μέσω κινητοποιήσεων για την διεκδίκηση υπογραφής νέας ΣΣΕ, την επιστροφή των νομοθετημένων επιδομάτων μας, την μη αναζήτηση αναδρομικά μέρους των μισθών μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων.

«Παράλληλα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση της συγκοινωνίας, την επισκευή των οχημάτων, την αγορά νέων λεωφορείων, την πρόσληψη οδηγών. Φτάνει πια με την απαξίωση της συγκοινωνίας με σκοπό την διάλυσή της και ενδεχομένως το ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης, απαιτούμε-διεκδικούμε μια συγκοινωνία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών, με ανθρώπινο πρόσωπο», καταλήγει η ανακοίνωση.