Skip to main content

Έργο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στις «Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ»

Το έργο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζεται από σήμερα έως και την Κυριακή.

Στις «Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ» παρουσιάζεται το διάστημα 23 - 29 Σεπτεμβρίου 2019 το έργο του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης μέσα από την εγκατάσταση ήχου και εικόνας, που συν-δημιούργησαν τρεις καλλιτέχνες, με τίτλο «Διάλογοι Ζωής».

Η jewelry artist/visual artist Σοφία Ζαράρη δημιούργησε το «Ρούχο Της Ζωής», η αφηγήτρια Ανθή Θάνου εξιστορεί το παραμύθι τη Γιόμο, το οποίο εικονογράφησε ο εικαστικός Χρήστος Γουσίδης.

«Κύρια πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς αποτέλεσε το μοναδικό ταξίδι της κάθε γυναίκας, που βρέθηκε αντιμέτωπη με την ασθένεια. Στα έργα τους αποτυπώνονται οι ρόλοι, οι δοκιμασίες, τα μονοπάτια, οι διαρκείς προκλήσεις που συνθέτουν την καθημερινότητα της καθεμιάς, καθώς και οι εσωτερικές, πνευματικές διεργασίες που επιφέρουν την καθολική μεταμόρφωση μέσα από την υπέρβαση των δυσκολιών αντιμετώπισης της ασθένειας με αισιοδοξία. Οι τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν έναν διάλογο του έργου τους με/για τη Ζωή και ταυτόχρονα έναν διάλογο των δημιουργιών μεταξύ τους», επισημαίνει η cultural manager Στέλλα Τσιαρβούλα.

info
Χώρος: Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ Καρόλου Ντηλ 33, Θεσσαλονίκη
Συντελεστές παρουσίασης στις ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΕΧΝΗΣ του ΟΤΕ: Γιάννης Αργυριάδης / Χρήστος Γουσίδης / Σοφία Ζαράρη / Ανθή Θάνου / Στέλλα Τσιαρβούλα.
Διάρκεια παρουσίασης:  22 – 29 Σεπτεμβρίου 2019