Skip to main content

Εργοστάσιο ανακατασκευής στην Σανγκάη θα δημιουργήσει η Mercedes-Benz

Οι μονάδες ανακατασκευής χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για την αναβάθμιση των παρωχημένων λειτουργιών και τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία μονάδας ανακατασκευής της Mercedes-Benz στην βιομηχανική ζώνη Λινγκάνγκ της Σανγκάης, που θα αποτελεί το μοναδικό τέτοιο τμήμα της μητρικής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler εκτός Ευρώπης. Με προβλεπόμενη επένδυση άνω των 600 εκατομμυρίων γιουάν (91 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), το εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στην ανακύκλωση εξαρτημάτων οχημάτων σε σύγχρονα πεδία, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε αντίθεση με τα εργοστάσια επισκευής, οι μονάδες ανακατασκευής χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία για την αναβάθμιση των παρωχημένων λειτουργιών και τη βελτίωση της απόδοσής τους. Η ποιότητα των προϊόντων τους είναι ισάξια με εκείνη των νέων, αλλά με το μισό κόστος. Μπορούν επίσης να εξοικονομήσουν ενέργεια και κατανάλωση σε υλικά σε ποσοστό 60% και 70% αντίστοιχα. Στη βιομηχανική ζώνη Λινγκάνγκ βρίσκονται αρκετές εταιρίες παγκόσμιας κλάσης, μεταξύ των οποίων η Caterpillar και η GE Aviation.