Skip to main content

Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-2

Με κορυφαίο τον Ίβιτς και σκόρερ τους Βιεϊρίνια και Αραμπατζή, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Παγκρήτιο και έκλεισε νικηφόρα το 2009.
Ο Βλάνταν Ίβιτς απέδειξε ξανά ότι είναι καθοριστικός για τον φετινό ΠΑΟΚ. Σε ρόλο Άγιου Βασίλη, δώρισε δυο γκολ στους Αραμπατζή και Βιεϊρίνια και βοήθησε την ομάδα του να φύγει με το διπλό από το Παγκρήτιο. Ο Δικέφαλος ρέφαρε για την απώλεια των δύο βαθμών στην Καβάλα, επεδίωξε την ουσία, επικράτησε με 0-2 και πιστοποίησε ότι βρίσκεται ένα επίπεδο παραπάνω από τις ομάδες που, βαθμολογικά, τον καταδιώκουν.

Ο Φερνάντο Σάντος επέμεινε στο αγαπημένο του 4-2-3-1, με μοναδική αλλαγή, σε σχέση με την αναμέτρηση στην Καβάλα, την τοποθέτηση του Μαλεζά στο πλάι του Τσιρίλο. Μάλιστα, ο τραυματισμός του Ιταλού ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να εμπιστευτεί τον έτερο Ιταλό της ομάδας, Μίρκο Σαβίνι. Ο οποίος, βέβαια, αργότερα τραυματίστηκε κι έτσι ο Ίβηρας τεχνικός εδέησε να περάσει στο παιχνίδι τον Πάμπλο Κοντρέρας.

Το πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, ήταν άνευρο χωρίς πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο ΠΑΟΚ απείλησε δις, με τους Σορλέν και Ιβιτς, στο 19’ και στο 22’, αντίστοιχα, όμως δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Η απάντηση του Εργοτέλη ήρθε δια ποδός Μπούντιμιρ, στο 32’, αλλά ο υψηλόσωμος φορ αιφνιδιάστηκε προ του Χαλκιά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, βέβαια, ανήκε στους Κρητικούς. Συγκεκριμένα, τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Φραγκουλάκης σούταρε από ευνοϊκή θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την προαναφερθείσα αντικατάσταση του Σαβίνι. Στο 52’, όμως, ο Ιβιτς βρήκε τον Αραμπατζή, εκείνος ελίχθηκε ωραία στην περιοχή των γηπεδούχων και με έξοχο σουτ νίκησε τον Αθανασίου, ανοίγοντας το σκορ και πιστοποιώντας την έξοχη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Δικέφαλος ήταν αποφασισμένος να πάρει αυτό που η τύχη του στέρησε στην Καβάλα και δεν ήταν διατεθειμένος να μπει σε περιπέτειες. Έτσι, στο 65ο λεπτό, ο Ιβιτς ήταν και πάλι ο δημιουργός με δράστη αυτήν τη φορά τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος δέχτηκε την κάθετη πάσα του Σέρβου και με κοντινό πλασέ κλείδωσε τη νίκη για τον Δικέφαλο.

Από εκεί και έπειτα, οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν, αλλά η καλά συντονισεμένη αμυντική παρουσία του Δικεφάλου δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν εμπράκτως την εστία του Χαλκιά. Έτσι, οι ασπρόμαυροι πήραν μια σπουδαία νίκη επί ενός αντιπάλου που είχε θέλξει με την μέχρι τώρα παρουσία του στο Πρωτάθλημα.

Μάλιστα, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ρέφαραν και για την άδικη, βάσει απόδοσης, απώλεια των δύο βαθμών στην Καβάλα και απέδειξαν ότι βρίσκονται σε περίοδο φόρμας. Μπορεί, βέβαια, η εμφάνιση να μη γοήτευσε τόσο όσο αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά το αποτέλεσμα άφησε άπαντες ικανοποιημένους.