Skip to main content

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη – Άδειοι δρόμοι, κλειστά τα καταστήματα

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Τσιμισκή - Το «Μένουμε Σπίτι» δεν φαίνεται, ωστόσο, να έχει εμπεδωθεί από άτομα μεγάλης ηλικίας.

Μία πρωτόγνωρη εικόνα αντίκρυσαν, σήμερα, οι λίγοι Θεσσαλονικείς που κινούνται στο κέντρο της πόλης, καθώς από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, παραμένουν κλειστά.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού να έχουν αυξηθεί σε 387, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ νέα μέτρα στην προσπάθεια να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Την ίδια ώρα τα εμπορικά καταστήματα που διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα, τοποθέτησαν στις προθήκες τους ανακοινώσεις που αναφέρουν πως οι ηλεκτρονικές αγορές συνεχίζονται κανονικά, ενώ η πλειονότητα αυτών αναφέρουν πως οι παραγγελίες θα αποστέλλονται δωρεάν μεταφορικά.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην εφοδιαστική αλυσίδα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε στα σούπερ μάρκετ να υπάρχει επάρκεια προϊόντων, για αυτό και από νωρίς το πρωί ξεφόρτωναν εμπορεύματα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Πάντως όσο και αν το σύνθημα των ημερών είναι «Μένουμε Σπίτι» και κυρίως παραμένουμε ψύχραιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, δεν έλειψαν και εκείνοι που σήμερα το πρωί αδιαφόρησαν και βγήκαν για να πιουν το…καφεδάκι τους έστω και σε παγκάκι της πλατείας Αριστοτέλους ή για να κάνουν μία βολτα. Το οξύμωρο ήταν πάντως πως επρόκειτο κυρίως για άτομα μεγάλης ηλικίας, που οι ειδικοί συστήνουν να προσέχουν ιδιαίτερα.