Skip to main content

Ερείπιο η παλιά Οικοκυρική - Αδύνατος ο αγιασμός για το Πειραματικό

Σε πολύ κακή κατάσταση παρέλαβαν δάσκαλοι και γονείς του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης το κτήριο της παλιάς Οικοκυρικής Σχολής.

Ένα πραγματικό ερείπιο αντίκρισαν οι γονείς και οι δάσκαλοι των μαθητών του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης όταν χθες πραγματοποίησαν τη διαδικασία μεταφοράς των αντικειμένων από το κτήριο της Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου το σχολείο στεγαζόταν μέχρι πρότινος.

Διαλυμένες αίθουσες, προαύλιο σε πολύ κακή κατάσταση με ξηλωμένες εγκαταστάσεις, μη λειτουργικές τουαλέτες και παντελής εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων στο κτήριο που έως το 2014 φιλοξενούσε το 13ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για τη μεταφορά του Πειραματικού στο νεοκλασικό της Εγνατίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται πως δεν υπολόγιζε την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παλιό κτήριο.

«Είμαστε σε απόγνωση, είμαστε δέκα γονείς, πέντε δάσκαλοι και ο διευθυντής του σχολείου που βοηθάμε στη μετακόμιση αντικειμένων συνολικού βάρους δύο τόνων μαζί με μεταφορική εταιρεία. Η κατάσταση που έχουμε βρει είναι απογοητευτική», εξηγεί στη Voria ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Θόδωρος Μαυρίδης.

Όπως λέει ο ίδιος ο δήμος Θεσσαλονίκης δήλωσε αδυναμία διάθεσης συνεργείων για τη μεταφορά των αντικειμένων του σχολείου στην παλιά Οικοκυρική Σχολή και έτσι επιστρατεύθηκε μεταφορική εταιρεία, με έξοδα της σχολικής επιτροπής.

«Με την κατάσταση που έχουμε βρει είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει σε τρεις μέρες ο Αγιασμός στο σχολείο», λέει ο κ. Θεοδωρίδης.

Μάλιστα οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου θα επιδιώξουν συνάντηση με τη διοίκηση του δήμου, ακόμα και σήμερα, ώστε να υπάρξει παρέμβαση για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και το κτήριο να γίνει λειτουργικό.

«Στο χώρο όπου αναμένεται να εγκατασταθεί η κουζίνα του σχολείου για το ολοήμερο δημοτικό υπάρχουν ποντίκια, πρέπει να γίνει καταρχάς απολύμανση, που απαιτεί στη συνέχεια αποχή ανθρώπων από τον χώρο» λέει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Την ίδια ώρα υπάρχει ένσταση σχετικά με τις τουαλέτες, αφού δεν βρέθηκαν οι λεγόμενες «τούρκικες» και θα μπουν κανονικές λεκάνες «με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγιεινή παιδιών δημοτικού», επισημαίνει ο κ. Μαυρίδης.