Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΖΩΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει βοήθεια, όπου κρίνεται αναγκαία, με 30μελές κλιμάκιο Εθελοντών - Σαμαρειτών στην περιοχή της Βαρυμπόμπης

Eθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιχειρούν από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη Αττικής, συνδράμοντας στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και βοηθώντας πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, 30μελές κλιμάκιο Εθελοντών - Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλην τη νύχτα επιχειρούσε ακούραστα στις πυρόπληκτες περιοχές, διευκολύνοντας το εξαιρετικά δύσκολο έργο των πυροσβεστών και παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες και Είδη Πρώτης Ανάγκης σε πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους για λόγους ασφαλείας.

Σταθμός Α’ Βοηθειών στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης

Αργά εχθές το απόγευμα, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στήθηκε σταθμός Α’ Βοηθειών στην γέφυρα Βαρυμπόμπης, όπου οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. αντιμετωπίζουν τραυματισμούς από τη δράση κατάσβεσης και όλην τη νύχτα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε τραυματισμένους πολίτες και πυροσβέστες που είχαν υποστεί εγκαύματα ή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Διάσωση κατοικίδιων ζώων από τις φλόγες

Παράλληλα όμως, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. δεν ξεχνούν τους τετράποδους φίλους που αναζητούν βοήθεια μέσα στη πύρινη κόλαση της φωτιάς. Μάλιστα, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. περισυνέλλεξαν και προσέφεραν φροντίδα σε σκύλο που βρέθηκε τρομαγμένος και αβοήθητος μέσα σε μία αυλή σπιτιού, ανάμεσα στις φλόγες.



Σημειώνεται ότι οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσουν να επιχειρούν όπου κρίνεται αναγκαίο, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ