Skip to main content

Έριξαν αλάτι σε δέντρα της Νέας Παραλίας για να ξεραθούν (φωτο)

Σε δέκα πλατάνια εντόπισαν οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης να έχει τοποθετηθεί χοντρό αλάτι, με το οποίο ξεραίνονται τα δέντρα.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους σήμερα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρασίνου στον δήμο Θεσσαλονίκης, όταν αντίκρισαν σε δέντρα που βρίσκονται στη Νέα Παραλία άγνωστοι να έχουν ρίξει χοντρό αλάτι στις ρίζες τους.

Σε δέκα πλατάνια εντόπισαν οι υπάλληλοι του δήμου να έχει τοποθετηθεί χοντρό αλάτι, με το οποίο ξεραίνονται τα δέντρα.

Τα πλατάνια βρίσκονται επί της Μ. Αλεξάνδρου, πριν το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρασίνου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην περιοχή στο πλαίσιο εργασιών αποκατάστασης του πρασίνου στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου και πέριξ αυτού.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος άμεσα έδωσε εντολή και απομακρύνθηκε το αλάτι από τις ρίζες των δέντρων. «Είναι μια απαράδεκτη κίνηση, η οποία είχε ως σκοπό να ξεραθούν τα δέντρα, κυρίως αυτή την εποχή μετά τον χειμώνα», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης.

Σημειώνεται ότι και στα μέσα Φεβρουαρίου βάνδαλοι ξερίζωσαν τα δέντρα που τις προηγούμενες ημέρες είχε η τοποθετήσει η αρμόδια δημοτική αρχή επί της οδού Τσιμισκή, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Εθνικής Αμύνης.

Διαβάστε: Ξερίζωσαν δέντρα που είχαν μόλις φυτευθεί στην Τσιμισκή

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται η Διεύθυνση Πρασίνου να φυτεύσει 54 κυπαρίσσια, στη νησίδα της δυτικής εισόδου, απέναντι από τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Τα δέντρα θα φυτευθούν στο πλαίσιο των δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.