Skip to main content

Ερμού: Τα πασαλάκια έφυγαν, τα διπλοπαρκαρισμένα επέστρεψαν (video)

Διπλοσταθμεύσεις φορτηγών αλλά και αυτοκίνητων καταγράφηκαν σε αυτοψία της Voria στην οδό Ερμού, από την οποία απομακρύνθηκαν τα πασαλάκια.

Γράφει ο Σαλονικιός

Μην μου πείτε ότι δεν το περιμένατε; Στις παρενέργειες από το ξήλωμα των διαχωριστικών πασσάλων, από τμήμα της οδού Ερμού, αναφέρομαι, οι οποίες άρχισαν ήδη να εμφανίζονται, σε καθημερινή βάση, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας της αγοράς. Το διπλοπαρκάρισμα επανήλθε στο τμήμα της οδού, από την Αριστοτέλους, έως την Ίωνος Δραγούμη, κυρίως δε, στο ύψος όπου λειτουργεί η αγορά Καπάνι.

Στην αυτοψία την οποία έκανε η Voria.gr κατέγραψε αρκετές διπλοσταθμεύσεις, είτε μικρών φορτηγών τα οποία σταματούν προκειμένου να τροφοδοτήσουν την αγορά ή και να φορτώσουν από διάφορα καταστήματα είτε ιδιωτικών ΙΧ αυτοκινήτων τα οποία διπλοσταθμεύουν, άλλα για λίγα λεπτά, προκειμένου οι οδηγοί να κάνουν τα ψώνια τους, άλλοι πάλι, για αρκετή ώρα, για λόγους... ψυχαγωγίας (άλλος για έναν καφέ, άλλος για ένα σύντομο ουζάκι στα πέριξ μεζεδοπωλεία).

Και βεβαίως, μαζί με τις διπλοσταθμεύσεις επανήλθαν και τα υπόλοιπα, δηλαδή οι κόρνες από τους εκνευρισμένους οδηγούς, οι καθυστερήσεις και πάει λέγοντας. Αντιθέτως, δεν υπήρχε παρουσία, ούτε της δημοτικής, ούτε της ελληνικής αστυνομίας, τουλάχιστον κατά τις ώρες που βρέθηκε εκεί η Voria.gr. Οι μαγαζάτορες με τους οποίους συνομίλησα ήταν πάντως ικανοποιημένοι διότι, όπως μου εξήγησαν, μετά το ξήλωμα των διαχωριστικών, το οποίο έγινε αιφνιδιαστικά την περασμένη Κυριακή, δίνεται πλέον η δυνατότητα για ολιγόλεπτη στάθμευση, τόσο για την τροφοδοσία της αγοράς, ακόμη και σε ώρες που δεν προβλέπεται, όσο και για την αγορά προϊόντων από εποχούμενους καταναλωτές.

Ένα ερώτημα που γεννάται διασχίζοντας την Ερμού είναι για ποιο λόγο αφαιρέθηκαν τα πασαλάκια τα οποία βρίσκονταν μόνον στο τμήμα της οδού από Αριστοτέλους έως Ίωνος Δραγούμη και παρέμειναν αυτά που είναι στο τμήμα από Καρόλου Ντηλ έως Αριστοτέλους. Διότι καταστήματα υπάρχουν και σε αυτό το κομμάτι του δρόμου, λιγότερα μεν, κυρίως στη βόρεια πλευρά του, αλλά υπάρχουν.

Δεν ξέρω εάν αυτή η διάκριση έχει σχέση με το ποιοι έχουν τα καταστήματα στο κομμάτι της Ερμού από το οποίο ξηλώθηκαν τα πασαλάκια. Το λέω αυτό γιατί, όπως διαπίστωσα, στο κομμάτι της... ελεύθερης Ερμού διαθέτει κατάστημα γνωστός εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του κέντρου, από αυτούς που ζητούσαν επίμονα όλα αυτά τα χρόνια, να φύγουν τα πασαλάκια.

Ενδεχομένως να πρόκειται, βεβαίως, για σύμπτωση, αλλά είναι απ' αυτές τις συμπτώσεις που, όπως και να 'χει, σε βάζουν σε σκέψεις...