Skip to main content

Επιμένει στο «Μητσοτάκης γιοκ» ο Ερντογάν μέχρι η Ελλάδα να... συνέλθει

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την πως είναι «καταφύγιο των Γκιουλενιστών».

Είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη.

Ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την πως είναι «καταφύγιο των Γκιουλενιστών». Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «πήγε και κατηγόρησε την Τουρκία για τα F-16».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι η Αθήνα να «συνέλθει». Ουσιαστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε το... «Μητσοτάκης γιοκ» που είχε διατυπώσει πρόσφατα για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ακόμη, στάθηκε εκ νέου στη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. «Στην Ελλάδα πήγατε και χτίσατε εννέα βάσεις. Εναντίον ποιου; Λένε εναντίον της Ρωσίας…» σημείωσε.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν-προοπτική συνάντησης των δύο απόψε ή αύριο στην Μαδρίτη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.