Skip to main content

Ερντογάν: Αυτοί που χτύπησαν τη Βουλή ήταν τρομοκράτες

Ο Τούρκος πρόεδρος «έδειξε» εκ νέου ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αυτοί που χτύπησαν τη Βουλή δεν ήταν στρατιώτες, αλλά τρομοκράτες, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Στη Βουλή, βρίσκονται οι εκπρόσωποι του λαού. Επιτεθήκατε στον λαό τον ίδιο» είπε, απευθυνόμενος στους φερόμενους ως πραξικοπηματίες, ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στις πλατείες και τους δρόμους.

Παράλληλα, «έδειξε» εκ νέου ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για τις φθορές που προκάλεσαν «κάποιοι προδότες» στη Βουλή.

Στέλνοντας μήνυμα στη Δύση, την κάλεσε «να μην μας φέρεται με διπροσωπία», σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είναι δικτάτορας.

Προανήγγειλε επίσης ότι η Άγκυρα θα στείλει σε κυβερνήσεις της Δύσης φωτογραφίες και βίντεο από τις ζημιές που έχει υποστεί το κοινοβούλιο και από τις επιθέσεις, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του τουρκικού λαού.