Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα του Έβρου κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη πως δεν έχει πάρει μέτρα υπέρ των προσφύγων.

Για απάνθρωπες συμπεριφορές σε ότι αφορά τους μετανάστες κάνει λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναφέροντας στην ατζέντα το θέμα του Έβρου.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε ένα φεστιβάλ ταινιών αναφερόμενος σε ταινίες για πρόσφυγες, είπε πως τον περασμένο χρόνο υπήρξαν απάνθρωπες εικόνες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αυτό έδειξε πως συμπεριφέρονται κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στους πρόσφυγες ενώ κατηγόρησε και την Ευρώπη που δεν έχει πάρει μέτρα υπέρ των προσφύγων.
 
«Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις προς την Τουρκία και η χώρα μας αφέθηκε μόνη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό κύμα. Οι πρόσφυγες που κατάφεραν να φτάσουν στην Ευρώπη έγιναν θύματα της ρατσιστικής και της εχθρικής πολιτικής. Τον περασμένο χρόνο οι απάνθρωπες εικόνες που διαδραματίστηκαν στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ήταν ένα καλό παράδειγμα για να δείξει πως βλέπουν τους πρόσφυγες κάποιες χώρες της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με το skai.gr.     
 
Τσαβούσογλου: Στη Μεσόγειο πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε
 
Ταυτόχρονα η Τουρκία φαίνεται ότι προσπαθεί να ανοίξει ένα διάλογο με τους δικούς της όρους. Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας λέει «όλοι πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε και θέλουμε διάλογο».
 
Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «Εκτός από την ελληνοκυπριακή πλευρά (Κυπριακή Δημοκρατία) που πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα της με την «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες της Μεσογείου με εκείνες με τις οποίες οι πολιτικές σχέσεις είναι σχετικά αδύναμες ή κακές. Πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ