Skip to main content

Ερντογάν: Δεν θα μείνει αναπάντητο το ψήφισμα των ΗΠΑ για Αρμένιους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έβαλε κατά των ΗΠΑ αλλά και των Ευρωπαίων που «στηρίζουν τρομοκράτες» - «Θα εκρήγνυνται οι βόμβες στους δρόμους σας» δήλωσε

Στο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως αυτό δεν έχει καμία αξία, ότι η Άγκυρα δεν το αναγνωρίζει και ότι η τουρκική Βουλή δεν θα αφήσει το θέμα αναπάντητο.

«Μία χώρα η ιστορία της οποίας είναι γεμάτη με γενοκτονίες, σκλαβιά και εκμετάλλευση, δεν έχει το δικαίωμα να λέει οτιδήποτε στην Τουρκία και να μας κάνει μαθήματα», είπε ο Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για μια πιθανή επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον στις 13 Νοεμβρίου, ο Ερντογάν απάντησε πως «δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση».

Επίθεση κατά Ευρωπαίων που «στηρίζουν τρομοκράτες»

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους Ευρωπαίους, που παρέχουν προστασία στους Κούρδους.

«Απευθύνομαι στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση. Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταϊζετε σήμερα με τα χέρια σας θα γυρίσει να σας δαγκώσει. Θα αντιληφθείτε, φυσικά, το λάθος που κάνατε όταν αρχίσουν να εκρήγνυνται οι βόμβες στους δρόμους σας, όταν τα όπλα των τρομοκρατών θα ξερνούν θάνατο κι οι βάνδαλοι θα αρχίσουν να καίνε. Τα "κίτρινα γιλέκα'' δεν θα είναι μόνον σε μια χώρα, αλλά σε όλες... Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά την ομιλία του σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Και πρόσθεσε: «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν πραγματοποιήσει 700 ενέργειες με στόχο την Τουρκία από την αρχή της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης».

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε λέγοντας πως πολλές από τις συγκεκριμένες χώρες, μπορεί να είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο αποδέχονται τις ενέργειες των «τρομοκρατών», όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους ο Ερντογάν.