Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΓΗ

Ο Ερντογάν ανέφερε πως σκοπεύει να δώσει χώρο στη διπλωματία και τον διάλογο, ωστόσο τόνισε πως η χώρα του θα υπερασπιστεί κάθε σταγόνα ύδατος και γης

Έτοιμος να δώσει χώρο στη διπλωματία και τον διάλογο δηλώνει μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter ο Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας τους τόνους.

Ειδικότερα, χωρίς να αναφέρεται ευθέως στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ανάρτησή του απαντά επί της ουσίας στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής μέσω twitter έστειλε σαφές μήνυμα στην Άγκυρα να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος έγραψε «ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι το τέλος».

Προσθέτει δε ότι η Τουρκία «χωρίς να απαντά στις συνεχείς προκλήσεις που δέχεται, κινείται με αξιοπρεπή και ώριμο τρόπο».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ