Skip to main content

Ερντογάν για εκλογές στην Πόλη: Να μην δώσετε χαρά στους Έλληνες

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενδεχόμενη εκλογή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου θα χαροποιήσει την Αθήνα.

Την Ελλάδα ενέπλεξε στην προεκλογική αντιπαράθεση για το δήμο της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη εκλογή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου θα χαροποιήσει την Αθήνα.

Ειδικότερα, σε ομιλία του στη συνοικία Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είπε ότι «στους τοίχους έγραψαν ότι το 1453 ξεκίνησε η τυραννία» και κατηγόρησε το CHP ότι «με αυτή η νοοτροπία θα ζητήσει την ψήφο μας αυτή την Κυριακή». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν, «το 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία, το 1453 ξεκίνησε η εξιλέωση, οι κατακτήσεις της καρδιάς μας».

«Σώζοντας την Ιστανμπούλ από την τυραννία της Κωνσταντινούπολης, σε ποιους κατέληξε; σε εμάς», είπε ακόμα πρόεδρος Ερντογάν, σημειώνοντας πως «ανάμεσα σε αυτούς που χάρηκαν για το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου ήταν και οι Έλληνες», ενώ διερωτήθηκε χαρακτηριστικά «θυμάστε τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων;».
«Θα το αλλάξουμε αυτό την Κυριακή;» ρώτησε το κοινό του καταλήγοντας και πρόσθεσε ότι «αν γίνει αυτό, τότε δεν μας σταματάει τίποτα».