Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ

O Tούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι «τρομοκράτης», «υπεύθυνος για δεκάδες θανάτους» κατά τις διαμαρτυρίες του 2014.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε ως «μεροληπτική», «υποκριτική» και «πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο ζητεί την αποφυλάκιση του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι μόνο τουρκικά δικαστήρια μπορούν να λάβουν απόφαση για το θέμα.

Απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Tούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς είναι «τρομοκράτης», «υπεύθυνος για δεκάδες θανάτους» κατά τις διαμαρτυρίες του 2014.

Επιπλέον, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη και της ΗΠΑ, λέγοντας: «Η Τουρκία αντιμετωπίζει δύο μέτρα και δύο σταθμά τόσο ως προς την ανατολική Μεσόγειο, όσο και ως προς τους S-400. Θέλουμε τη νέα χρονιά να ανοίξουμε μια καινούρια σελίδα στις σχέσεις με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ευελιξία που δείχνουμε στην πολιτική μας, δεν πρέπει να επιηρεάσει τις καλά θεμελιωμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. Πιστεύω ότι ο (Τζο) Μπάιντεν θα αποδώσει την δέουσα σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελπίζουμε πως θα απαλλαγεί σύντομα από τη στρατηγική της τύφλωση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ