Skip to main content

Ερντογάν: Ναι στη συνάντηση με Μητσοτάκη υπό προϋποθέσεις

Το θέμα του Καστελόριζου και τις κινήσεις της Ελλάδας γύρω από το νησί έθιξε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος σε πιθανή συνάντηση με Μητσοτάκη.

Δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει χώρο στη διπλωματική οδό στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, παρά την αχτίδα φωτός που άφησε αναφερόμενος στην αποχώρηση του Oruc Reis.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως δεν χρειάζεται να συνομιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν η Ελλάδα τηρήσει την στάση που ακολούθησε στο Καστελόριζο.

«Πολλοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας (σ.σ. με την Ελλάδα). Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε. Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.