Skip to main content

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι-Τρελάναμε τους Έλληνες

Ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε την ενόχληση της Αθήνας που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου και άσκησε κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας λίγη ώρα πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για τη Λιβύη.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναγνώρισε την ενόχληση της Αθήνας που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, υποστηρίζοντας πως «ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι».

«Εχουμε τρελάνει τους Ελληνες. Η Ελλάδα μπήκε σε μια λογική ρεβανσισμού: "Τι να κάνουμε και με ποιον να συμφωνήσουμε για να πάρουμε γυρίσουμε το παιχνίδι’’Βρήκαν μια φόρμουλα. Κάλεσαν τον Χάφταρ στην Ελλάδα. Ο ίδιος πήγε εκεί, πόζαραν και έκαναν συναντήσεις, αφού δεν είχαν προσκληθεί, στην προσπάθειά τους να δουν πού θα οδηγήσει αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, ο κ. Μητσοτάκης δεν παίζει το παιχνίδι σωστά, δεν πραγματοποιεί τα σωστά βήματα, ενώ χαρακτήρισε τον Χαλίφα Χαφτάρ «ανέντιμο».

«Όταν ο Χαφτάρ φθάσει στο Βερολίνο θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τι έχει να πει και τι θέλει» είπε ο Ερντογάν.

Αναφορικά με το προσχέδιο του τελικού «ανακοινωθέντος» που διέρρευσε χθες από ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ερντογάν είπε «Δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο. Αν υπήρχε κάτι, θα το ήξερα».