Skip to main content

Νέες απειλές από τον Ερντογάν: «Ό,τι και κάνει η Ελλάδα εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Ακάθεκτος ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τις προκλητικές αναφορές προς τη χώρα μας αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Συνεχίζει στην εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Καθημερινής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για βραβεία ανάγνωσης Κορανίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητάει βοήθεια απο τις ΗΠΑ. Ζητάει βοήθεια εναντίον ποιου; Εναντίον της Τουρκίας. Οτιδήποτε και να κάνεις, εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει και είμαστε έτοιμοι για να το κάνουμε».

Σημείωσε, επίσης, πως όταν κάποιος μιλά για την Τουρκία, η εικόνα που του έρχεται στο μυαλό είναι: «Μια χώρα που ξεχωρίζει για την οικονομία, για την άμυνα, για τις στρατιωτικές της ικανότητες, καθώς για τη στάση της απέναντι σε ανθρωπιστικές κρίσεις».

Στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ακόμη στην υπεροχή της Τουρκίας και στο πώς ξεχωρίζει για την οικονομία της, στις στρατιωτικές της δυνατότητες και στην προσφορά της σε ανθρωπιστικά ζητήματα.

Επιτέθηκε ακόμη και κατά των γκιουλενιστών, λέγοντας ότι η οργάνωσή τους (FETO) «δεν διαφέρει καθόλου από την ISIS. Η μία είναι η αδελφή ψυχή του άλλου».