Skip to main content

Ερντογάν: Παραιτούμαι αν αποδειχθεί εμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ

Ο Τούρκος πρόεδρος περνάει στην αντεπίθεση, μετά τις καταγγελίες της Ρωσίας για εμπλοκή της οικογένειάς του σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το ISIS.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις καταγγελίες από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ότι αυτός και η οικογένειά του εμπλέκονται σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνησή του έχει εμπορικές επαφές με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για την αγοραπωλησία πετρελαίου τότε θα παραιτηθεί.

Τόνισε παράλληλα πως «ακόμα και όσοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚ θα πρέπει να παραιτηθούν αν δε μπορούν να καταθέσουν αποδεικτικά στοιχεία», τονίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί τη χώρα του.

«Είναι ξεκάθαρο από πού αγοράζει η Τουρκία πετρέλαιο», πρόσθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι έπειτα από την ήδη τεταμένη κατάσταση με τη Ρωσία δε βοηθά κανέναν να ρίχνουμε «λάδι στη φωτιά».