Skip to main content

Ερντογάν: Πέντε χώρες άκουσαν τα ντουκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε σήμερα την ύπαρξη ηχογραφήσεων του φόνου του δημοσιογράφου μέσα στο προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Την ύπαρξη ηχογραφήσεων του φόνου του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι τις έχει δώσει σε πέντε χώρες.  

«Δώσαμε τις ηχογραφήσεις. Τις δώσαμε στη Σαουδική Αραβία, τις δώσαμε στην Ουάσινγκτον, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους Άγγλους», δήλωσε χαρακτηριστικά πρόεδρος της Τουρκίας στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Η προεδρία διευκρίνισε στη συνέχεια πως οι ηχογραφήσεις της δολοφονίας Κασόγκι ακούσθηκαν μόνο και δεν διανεμήθηκε τίποτα γραπτό.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως μπορεί να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι στη διάρκεια των τελετών για τα 100 χρόνια από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

«Όταν πάμε στο Παρίσι, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μια ευκαιρία και θα πραγματοποιήσουμε μια διμερή συνάνηση», είπε ο Ερντογάν.