Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους αποκάλυψε ότι έθεσε θέμα στελεχών Κουρδικών οργανώσεων και Γκιουλενιστών που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

«Καταφύγιο τρομοκρατών» αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους που τον συνοδευουν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους αποκάλυψε ότι έθεσε θέμα στελεχών Κουρδικών οργανώσεων και Γκιουλενιστών που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα και ότι ζήτησε τη συνεργασία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε "κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς"» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε επίσης να επιδείξει μία πιο θετική στάση απέναντι στο μεταναστευτικό.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές. Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στις αιτιάσεις του Ταγίπ Ερντογάν ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ