Skip to main content

Ερντογάν σε Πούτιν: Θα απαντήσουμε σθεναρά αν υπάρξει νέα επίθεση

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ βλάπτει τις κοινές ειρηνευτικές προσπάθειες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα απαντήσει «με τον πιο σθεναρό τρόπο» αν υπάρξει νέα επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ βλάπτει τις κοινές ειρηνευτικές προσπάθειες, υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα» αν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν δεκάδες στόχους της συριακής κυβέρνησης και την Τρίτη, αφού οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από τη Ρωσία.