Skip to main content

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο για τη Λιβύη η διάσκεψη στο Βερολίνο

Θεωρούμε τη σύνοδο του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας, υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η διάσκεψη του Βερολίνου συνιστά ένα «σημαντικό στάδιο» για την εδραίωση της εκεχειρίας στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μερικές ώρες πριν από την έναρξη της διάσκεψης του Βερολίνου.

«Θεωρούμε τη σύνοδο του Βερολίνου ένα σημαντικό στάδιο για την εδραίωση της εκεχειρίας και για να προχωρήσουμε προς μια πολιτική λύση» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης προτού αναχωρήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι ελπίδες που γεννήθηκαν από αυτήν την εκεχειρία και την σύνοδο κορυφής του Βερολίνου δεν θα πρέπει να θυσιαστούν για τις φιλοδοξίες υποστηρικτών του αίματος και του χάους» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι ηγέτες των κύριων χωρών που εμπλέκονται στην σύγκρουση στη Λιβύη συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ σε μια προσπάθεια επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας και αποτροπής της μετατροπής της χώρας σε μια «δεύτερη Συρία».