Skip to main content

Ερντογάν: Θα δράσουμε μόνοι εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί του ISΙS

Θα λύσουμε μόνοι μας το ζήτημα αν δεν λάβουμε βοήθεια ώστε να παρεμποδίσουμε τους πυραύλους από το να πλήττουν το Κιλίς, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε προειδοποίηση πως η χώρα θα δράσει μόνη της για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις στην πόλη Κιλίς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αν δεν λάβει καμία βοήθεια από το εξωτερικό, προχώρησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα νικήσουμε το ISIS. Θα λύσουμε μόνοι μας αυτό το ζήτημα αν δεν λάβουμε βοήθεια που θα εμποδίζει αυτούς τους πυραύλους να πλήττουν το Κιλίς», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

«Χτυπήσαμε όλες τις πόρτες» για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, συνέχισε. «'Ομως κανείς δεν θέλει να κάνει αυτό το βήμα. Αν ο κόσμος δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ασφαλής», κατέληξε.

Η πόλη Κιλίς βομβαρδίζεται συχνά από θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός του συριακού εδάφους τους τελευταίους μήνες. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ορισμένα κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις αυτές. Ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανταπαντούν με πυρά και αεροπορικές επιδρομές στις οποίες έχουν σκοτωθεί δεκάδες μαχητές του ISIS στη βόρεια Συρία.

Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Άγκυρα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από τον διεθνή συνασπισμό για να προστατεύσει τα σύνορά της, επισημαίνοντας το πόσο δύσκολο είναι να πληγούν οι κινητοί στόχοι του ISIS.