Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ- ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

Εμπρηστικός λόγος ξανά από τον Τούρκο πρόεδρο που επανέλαβε πως δεν θα διστάσει να απαντήσει στην παραμικρή παρενόχληση του Ορούτς Ρέις.

Ανυποχώρητος στις θέσεις του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προς την Ελλάδα.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πόλη Ριζούντα, μια πόλη της Μαύρης Θάλασσας όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα πως θα συνεχίσει να «προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως «μέχρι σήμερα είμασταν πολύ ανεκτικοί», δηλώνοντας πως «αν συνεχίσει αυτή τη στάση η Ελλάδα, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν θα «υποκύψει» στις προσπάθειες «κλοπής» της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ούτε θα κάνει πίσω υπό την απειλή κυρώσεων, ενώ επανέλαβε πως δεν θα διστάσει να απαντήσει στην παραμικρή παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis της Άγκυρας.

«Πριν έναν αιώνα προσπάθησαν να μας κομματιάσουν με τη Συνθήκη των Σεβρών» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «τότε τη σκίσαμε και με την ίδια αποφασιστικότητα θα προστατεύσουμε σήμερα τη Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Ερντογάν τόνισε χαρακτηριστικά πως προτεραιότητά του είναι «να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο», ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει με τον τρόπο της, ανεξάρτητα από ότι λέει ο καθένας, κοιτάζοντας στην κατεύθυνση που επιθυμεί μόνο το έθνος».

«Δεν θα αφήσουμε την ενέργεια και τον χρόνο μας να "σπαταληθεί" από αχρείαστες συζητήσεις», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως βασικός του στόχος είναι η μείωση των επιπτώσεων από την πανδημία στη χώρα και την οικονομία. «Eπικεντρωνόμαστε στη διατήρηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας σε κάθε τομέα, σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Πηγές: Καθημερινή, OPENTV, Anadolu, Yeni Safak
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ