Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΡΙΟΤ

«Είπα όποιο πακέτο των S-400 αποκτήσουμε, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς ένα συγκεκριμένο αριθμό Patriots» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το ενδεχόμενο αγοράς αμερικανικών πυραύλων Πάτριοτ θα συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση που έχει προκαλέσει στις σχέσεις των δύο χωρών η αγορά, από την Άγκυρα, των S-400, o Ερντογάν δήλωσε στο Reuters ότι συζήτησε την αγορά Patriots σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει την συζήτηση αυτή.

«Είπα όποιο πακέτο των S-400 αποκτήσουμε, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς ένα συγκεκριμένο αριθμό Patriots», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στο Reuters και πρόσθεσε: «Αλλά τόνισα πως πρέπει να δούμε προυποθέσεις που τουλάχιστον θα ταιριάζουν με τους S-400».

«Εκείνος είπε: ‘Είσαι σοβαρός;’. Εγώ απάντησα: ‘Ναι’», επισήμανε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως είπε στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα συζητήσουν το θέμα, λεπτομερώς, όταν συναντηθούν.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο να αποτρέψει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από το να επιβάλει ένα βαρύ πρόστιμο στην κρατική τράπεζα της Τουρκίας Halkbank για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε πως είναι βέβαιος ότι μπορούν να αποφύγουν ένα τέτοιο «λάθος», επικαλούμενος αυτό που ανέφερε πως «ένα διαφορετικό είδος εμπιστοσύνης» που έχουν οι δύο άνδρες.

«Κατά την άποψή μου μια χώρα όπως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να βλάψουν άλλο την σύμμαχο Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια λογική συμπεριφορά» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ