Skip to main content

Ερντογάν:Όσο υπάρχει τουρκικός λαός δεν θα γίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας αναφέρθηκε στο μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Γκαζιαντέπ.

Στο μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στο Γκαζιαντέπ.

«Aυτός ο αλήτης τί λεει για την Ιστανμπούλ; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή, δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο όπλο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αναγραφόταν –μεταξύ άλλων– η λέξη «Turkofagos», γραμμένη στα λατινικά, ενώ και στην προκήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται αρκετές αναφορές εναντίον της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο μανιφέστο, απευθυνόμενος «στους Τούρκους» γράφει μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και κάθε μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα ελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα ανήκει ξανά δικαιωματικά τους χριστιανούς. Φύγετε όσο έχετε ακόμα την ευκαιρία».

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ. «Ο γιος του έγραψε στο Twitter ότι «η Ισταμπούλ είναι χριστιανική πόλη, η πρωτεύουσα του Βυζαντίου» και ότι «βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή».

«Πού είναι τα αδέρφια μας οι Παλαιστίνιοι τώρα; Εσείς έχετε εισβάλει στη χώρα τους» έσπευσε να προσθέσει, απευθυνόμενος προς το Τελ Αβίβ.