Skip to main content

Ερωτηματικά ΝΔ για επανέναρξη εργασιών Μετρό

Σαφή υπονοούμενα για χρησιμοποίηση της επανέναρξης των εργασιών του Μετρό, ως επικοινωνιακό τρικ ενόψει της άφιξης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφήνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Σαφή υπονοούμενα για χρησιμοποίηση της επανέναρξης των εργασιών του Μετρό, ως επικοινωνιακό τρικ ενόψει της άφιξης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αφήνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Χαλκίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Χαλκίδης διερωτάται κατά πόσο σχετίζεται η «πρωτοφανής εν μέσω θέρους» κινητικότητα της Διοίκησης με την επικοινωνιακή ανάγκη της Κυβέρνησης να καλλιεργηθεί ένας θετικός προάγγελος της άφιξης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακόμα, ρωτά αν ικανοποιήθηκαν τελικά τα οικονομικά αιτήματα της Αναδόχου εταιρείας ή όχι, και αν ναι, ποιοι είναι οι ακριβείς όροι της συμφωνίας που επετεύχθη και με ποιο ποσό ακριβώς συμφώνησε η Ανάδοχος να συνεχίσει το έργο.

Όπως διευκρινίζει, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί κατ΄ αρχήν θετική την επανέναρξη των εργασιών, ωστόσο ζητά άμεσα τη δημοσιοποίηση της σχετικής συμφωνίας, ενώ επιφυλάσσεται ως προς τα κίνητρα που οδήγησαν τελικά στην επίτευξη συμφωνίας ένα μόλις μήνα πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.