Skip to main content

Ερωτηματικά βουλευτών της ΝΔ για τις υπεράριθμες προσλήψεις στην ΕΤΑΔ

Όπως αναφέρουν, ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1/3 από τις αρχές του 2018.

Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κατέθεσαν σήμερα ερώτηση σχετικά με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) και ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από την προβλεπόμενη, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της ΕΕΣΥΠ ΑΕ, αναδιοργάνωσή της.
 
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν απαντήσεις για τις υπεράριθμες προσλήψεις προσωπικού, τις υπερβάσεις αμοιβών εκτελεστικών στελεχών και την αύξηση του μισθολογικού και επιδοματικού κόστους της εταιρείας. Όπως αναφέρουν, ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1/3 από τις αρχές του 2018, με το μηνιαίο μισθολογικό κόστος για 68 από τους προσληφθέντες να ανέρχεται στα 180.000 ευρώ. Οι βουλευτές ζητούν επίσης εξηγήσεις για ορισμένες απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΤΑΔ ΑΕ μετά την αναδιοργάνωσή της.
 
Επιπλέον, με δεδομένο ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ αποτελεί φορέα της Γενικής Κυβέρνησης και καταχωρείται εντός της περιμέτρου του σχετικού Μητρώου της ΕΛΣΤΑΤ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν εάν τηρείται η κείμενη νομοθεσία δημοσιονομικής πειθαρχίας και παρακολούθησης που ισχύει για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.