Skip to main content

Eρώτηση από Βενιζέλο - Χριστοφιλοπούλου για την αποκατάσταση στο Μάτι

Για τους κατοίκους των μαρτυρικών περιοχών που έχασαν οικεία τους πρόσωπα οφείλουμε πειστικές και άμεσες απαντήσεις, τονίζουν οι βουλευτές.

Καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και στη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής προς τους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, καταγγέλλουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

«Σήμερα, τρεις και πλέον μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική (Μάτι, Ν. Βουτσάς, Ραφήνα) και αφού οι προβολείς της δημοσιότητας έσβησαν, οι κάτοικοι των περιοχών βιώνουν έντονα το αίσθημα της εγκατάλειψης» αναφέρουν οι βουλευτές, προσθέτοντας πως «οι περισσότερες κυβερνητικές εξαγγελίες παραμένουν στα χαρτιά».

Ειδικότερα, οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν ότι:

- Δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης των άμεσων αντιπλημμυρικών έργων, όπως τα κορμοφράγματα.
- Καθυστερεί ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας της Περιφέρειας.
- Δεν προχωρά το έργο της αποκομιδής αμιάντου από τις πυρόπληκτες κατασκευές.
- Οι διαδικασίες χορήγησης στεγαστικής συνδρομής είναι υπερβολικά γραφειοκρατικές και χρονοβόρες και η υπόσχεση για διαδικασία fast track παραμένει γράμμα κενό.
 -Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για την διαχείριση των τριών ερανικών λογαριασμών (του Υπ. Υποδομών και του Δήμου Μαραθώνα και Ραφήνας).

«Για τους κατοίκους των μαρτυρικών περιοχών που έχασαν οικεία τους πρόσωπα, έμειναν ανέστιοι και καταστράφηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής, οφείλουμε πειστικές και άμεσες απαντήσεις» επισημαίνουν οι δύο βουλευτές και ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.