Skip to main content

Ερώτηση Αυγέρη στη Βουλή για το κλείσιμο καταστήματος της Πειραιώς στη Μηχανιώνα

Για αναταραχή στην τοπική κοινωνία κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν υπάρχει υποκατάστημα για να εξυπηρετήσει το κοινό.

Για μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη αναφορικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Σε ερώτησή της στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, η κ. Αυγέρη επισημαίνει πως το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Μηχανιώνα εξυπηρετεί σχεδόν το σύνολο της επαγγελματικής, επιχειρηματικής, αγροτικής και αλιευτικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, τους συνταξιούχους, αλλά και τους κατοίκους των γύρω χωριών.

«Εύλογες οι έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων, επαγγελματικών συλλόγων, αλλά και των εργαζομένων της τράπεζας. Σε σχετικό υπόμνημά τους οι τελευταίοι εκτός από τα εργασιακή τους ανασφάλεια θίγουν το ζήτημα της χρηματοδότησης των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ διαβλέπουν συρρίκνωση του οικονομικού κύκλου των τοπικών επιχειρήσεων, αποεπένδυση, οικονομική ανισορροπία και αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση. Αντίστοιχα, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Μηχανοτρατών Νέας Μηχανιώνας –της δεύτερης μεγαλύτερης ιχθυόσκαλας της χώρας– επισημαίνει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που προκύπτουν από τη γεωγραφική της έκταση, τη μορφολογία της και τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της. Από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, ενώ μόλις δύο μήνες πριν ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μοίρασε καθρεφτάκια σε ιθαγενείς εξαγγέλλοντας έργα ανάπτυξης και την κατασκευή μαρίνας στη Νέα Μηχανιώνα!», αναφέρει το κείμενο της ερώτησης της Δώρας Αυγέρη που συνυπογράφουν άλλοι 19 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το λουκέτο σε ολοένα και περισσότερα τραπεζικά καταστήματα πλήττει τους εργαζόμενους των τραπεζών, εντείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια σε έναν κλάδο ιδιαίτερης έντασης εργασίας και εργασιακών παρατυπιών. Από την άλλη, πλήττει ιδιαίτερα τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες περιοχών με έντονη επαγγελματική και τουριστική δραστηριότητα, καθώς δυσκολεύει την πρόσβασή τους στο τραπεζικό δίκτυο.