Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως ο κλάδος των δικηγόρων δεν έλαβε κανένα άλλο είδος οικονομικής ενίσχυσης εκτός από το ποσό των 600 ευρώ.

Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη λήψη μέτρων για τον επιστημονικό κλάδο των δικηγόρων κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, οι δικηγόροι δεν ασκούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα από τις 13-03-2020 μέχρι και τις 31-05-2020, λόγω της παύσης λειτουργίας των Δικαστηρίων, στο πλαίσιο λήψης των μέτρων προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά μειωμένο ή ακόμα και μηδενικό εισόδημα.

Η κ. Ευθυμίου επισημαίνει ότι ο κλάδος των δικηγόρων δεν έλαβε κανένα άλλο είδος οικονομικής ενίσχυσης εκτός από το ποσό των 600 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε σε αντικατάσταση της επιταγής τηλεκατάρτισης για το χρονικό διάστημα μέχρι και 30-04-2020, γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες στην κάλυψη των ανελαστικών βιοτικών δαπανών τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η βουλευτής θέτει στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Δικαιοσύνης τα εξής ερωτήματα:
 
Αν στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι να λάβουν μέτρα για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον κλάδο των δικηγόρων.

Αν, πέραν τούτου, σύμφωνα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας είναι στις προτεραιότητές σας η οικονομική ενίσχυση με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί από εσάς του κλάδου των δικηγόρων, όπως για παράδειγμα η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, η ένταξη όλων και όχι μόνο αυτών που απασχολούν έναν εργαζόμενο, στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής κ.α.   

«Ως βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και ως μάχιμη δικηγόρος, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από δικηγόρους και ασκούμενους της Περιφέρειάς μου, οι οποίοι θεωρούν ότι η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής στήριξης, αλλά κυρίως ζήτημα αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς τους στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ