Skip to main content

Ερώτηση Καλαφάτη για την κατάσταση υπολειτουργίας στο Θεαγένειο

Δεν εγείρονται ζητήματα απλά "για ένα σεντόνι", αλλά για το "αδειανό πουκάμισο" της πολιτικής που εφαρμόζεται στην υγεία, δήλωσε ο βουλευτής.

Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επικαλούμενος καταγγελίες του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης ο βουλευτής υποστηρίζει ότι «η κατάσταση που επικρατεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της πόλης με επιείκεια χαρακτηρίζεται οριακή καθώς οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τραγικές, ο μηχανολογικός εξοπλισμός υπολειτουργεί και το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου».

Όπως εξηγεί ο κ. Καλαφάτης, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι οικογένειές τους, συχνά αναγκάζονται να συνεισφέρουν ή να καλύπτουν εξ ολοκλήρου το νοσοκομειακό υλικό που χρειάζονται ακόμη και την φαρμακευτική τους αγωγή, ενώ η απουσία δε του απαραίτητου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, εκτός του ότι θέτει το δημόσιο ίδρυμα σε καθεστώς υπολειτουργίας, άμεσα επηρεάζει και την ικανότητά του να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω του πανάκριβου μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει, ο οποίος τίθεται σε αχρησία και υφίσταται συχνά βλάβες.

«Όταν φτάνουμε στο σημείο ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο να καρκινοβατεί, αποδεικνύεται το ΕΣΥ νοσεί και οι πληγές που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική κακοφορμίζουν», τονίζει ο κ. Καλαφάτης.

«Δεν εγείρονται ζητήματα απλά "για ένα σεντόνι", όπως δήλωσε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εντός του Κοινοβουλίου ανερυθρίαστα, αλλά για το "αδειανό πουκάμισο" της πολιτικής που εφαρμόζεται στην υγεία», κατέληξε.