Skip to main content

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για τη λειψανδρία γιατρών στο νοσοκομείο Κιλκίς

Η χειρουργική Κλινική κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας της, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το Νοσοκομείο.

Για επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο της Υγείας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής σε ερώτηση του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με βάση τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, την Τρίτη 26/2/2019, σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αναβληθεί περίπου 15 χειρουργεία, επειδή στη Χειρουργική Κλινική έχουν απομείνει 1 Επιμελήτρια (η οποία βρίσκεται σε άδεια κύησης) και χρησιμοποιούνται 3 Επικουρικοί Επιμελητές, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Επίσης, λόγω έλλειψης Διευθυντή, σήμερα χρέη Διευθυντή εκτελεί κατά ανάθεση ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής.

«Οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες που έχουν σήμερα οι Επικουρικοί Επιμελητές είναι πολλές φορές μεγαλύτερες των δυνατοτήτων τους. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν στα βαριά καθήκοντα που έχουν επωμισθεί εδώ και 3 μήνες κατά τις εφημερίες, αλλά και κατά το τακτικό ωράριο εργασίας τους», επισημαίνει ο κ. Δελής.

Σύμφωνα με τον ίδιο εξαιτίας αυτής της κατάστασης οδηγήθηκε η Χειρουργική Κλινική σε αναστολή λειτουργίας και αν δεν υπάρξει άμεση λύση, δηλαδή η κατεπείγουσα κάλυψη των κενών με 3 Γενικούς Χειρούργους, η Κλινική κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πλήρη αναστολή της λειτουργίας της, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το Νοσοκομείο και για την υγεία του λαού της περιοχής.

«Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες ερωτήσεις μας σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ότι από τις 86 οργανικές θέσεις ιατρών που προβλέπονται, σήμερα είναι καλυμμένες μόλις οι 43, με άμεση την ανάγκη κάλυψης των κενών στις ειδικότητες του πνευμονολόγου, του γαστρεντερολόγου, του νευρολόγου, του παθολογοανατόμου και του γναθοχειρουργού», καταλήγει ο Γιάννης Δελής στο κείμενο της ερώτησης του προς τον υπουργό Υγείας.