Skip to main content

Ερώτηση Λαζαρίδη στη Βουλή για τις έρευνες θανάτου του Κατσίφα

Ο βουλευτής διερευνά τις ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον χειρισμό και την εξέλιξη των ερευνών στις Βουλιαράτες.

Επίκαιρη ερώτηση, στα πλαίσια άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος διερευνά τις ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον χειρισμό και την εξέλιξη των ερευνών στις Βουλιαράτες μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

«Δια της υπ΄αριθμ. Πρ. 159/16.11.2018 ερώτησης του ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης Γεώργιος Λαζαρίδης ζητά απαντήσεις, για την "απόπειρα" δολοφονίας της προσωπικότητας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συνέχεια της προσβολής της μνήμης του και της προσπάθειας "κάποιων" να αποστρέψουν τα βλέμματα από την εν ψυχρώ δολοφονία του» επισημαίνεται στην ερώτηση.

«Δυστυχώς, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά  ακόμη τα αίτια αλλά και οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στην εν ψυχρώ εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας έτρεξαν να "δικάσουν" την υπόθεση και να βγάλουν τις αποφάσεις τους, αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης και προσθέτει:

«Η Ελληνική πολιτεία δεν έδειξε καμία διάθεση διερεύνησης των γεγονότων και φάνηκε σαν να συνετάχθη κάτω από τη μία και μοναδική ρητορική (σχετικά με την υπόθεση), αυτήν που αποτυπώθηκε με την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού κατά την οποία προχώρησε σε απαράδεκτες προσβολές».

«Δυστυχώς, στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν και αυτοί που "διέρρευσαν" πως το θύμα είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Μια ενέργεια δίχως νόημα, μιας και μετά την ακροαματική διαδικασία ο Κων. Κατσίφας απαλλάχθηκε τότε από κάθε κατηγορία».

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για τον καταμερισμό των ευθυνών, τον έλεγχο των ενεργειών και των αποτελεσμάτων της αστυνομικής έρευνας, ο Βουλευτής της β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης ερωτά την κ. υπουργό «σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το αρμόδιο Υπουργείο ως προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης και αν έχουν απαιτηθεί εκ μέρους μας όσα προβλέπονται από τις διακρατικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει με την Αλβανία για τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων».

Η ερώτηση θα συζητηθεί στην βουλή την Δευτέρα 26/11/2018 και ώρα 18:00.