Skip to main content

Ερώτηση Νοτοπούλου για το Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης

Ερώτηση Νοτοπούλου για τον ρογραμματισμό υλοποίησης έργου επισκευής και αποκατάστασης εγκαταστάσεων του Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων.

Ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό υλοποίησης έργου επισκευής και αποκατάστασης εγκαταστάσεων του Ειδικού Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, κατέθεσε η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης της κ. Νοτοπούλου:

Προς τους  κ.κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,

Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Προγραμματισμός υλοποίησης έργου επισκευής και αποκατάστασης εγκαταστάσεων του Ειδικού Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης»  

Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, επί της οδού Κομνηνών 86, συστεγάζονται όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης για μαθητές με προβλήματα ακοής (Κωφοί, βαρήκοοι, μαθητές με κοχλιακά εμφυτεύματα). Το Ειδικό Δημοτικό  και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων στεγάζονται στο Δ΄ ΚΤΙΡΙΟ του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. Καθημερινά, ενενήντα (90) άνθρωποι, πενήντα (56) μαθητές και τριάντα δύο (32) άτομα προσωπικό εκπαιδεύονται και εργάζονται σ’ ένα κτίριο που εμφανίζει  πάρα πολλά προβλήματα, ιδιαιτέρως, εξωτερικά. Πέφτουν σοβάδες και τμήματα από χοντρούς σοβάδες, έχουν αποκαλυφθεί σιδεριές, τα κάγκελα των μπαλκονιών έχουν πρόβλημα, από την οροφή μπαίνουν νερά και πλημμυρίζουν τα γραφεία του τελευταίου ορόφου. Το κτίριο χρήζει άμεσης συντήρησης και επιδιόρθωσης των ζημιών, καθώς ανά πάσα στιγμή  μπορεί να συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα εξαιτίας πτώσης σοβάδων ή τμημάτων τοιχοποιίας.

Περίπου στα τέλη Οκτωβρίου του περασμένου έτους, 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας-Θράκης) στης οποίας την γνώση περιήλθε το εν λόγω ζήτημα, έσπευσε να το κοινοποιήσει στους αρμοδίους της ΚΤΥΠ Α.Ε. Η πρώτη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του σχολείου πραγματοποιήθηκε  το Νοέμβριο του έτους 2018, παρουσία του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΥΠ Α.Ε. Κατά την επίσκεψη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω σχολική εγκατάσταση, ενώ έλαβε χώρα και μια πρώτη αυτοψία.

Εν συνεχεία, στις αρχές Μαρτίου του 2019, πραγματοποιήθηκε και δεύτερη επίσκεψη του Διευθύνοντος της ΚΤΥΠ Α.Ε., προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον προγραμματισμό του έργου. Στις 18-03-2019, τις εγκαταστάσεις του σχολείου επισκέφτηκε κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε. οι οποίοι υλοποίησαν αυτοψία και φωτογραφική αποτύπωσή τους. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δε,παρελήφθησαν σχέδια των κτιριακών υποδομών, προκειμένου να αρχίσει συγκεκριμένα, πλέον, η προμέτρηση για την κοστολόγηση των επισκευών και συντηρήσεων των εγκαταστάσεων του σχολείου.

Έγινε μια πρώτη εκτίμηση κόστους και διερευνήθηκαν πιθανές πηγές χρηματοδότησης. Λόγω, όμως, οριακών προθεσμιών άλλων έργων που ήταν σε προτεραιότητα, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που είχαμε από την προηγούμενη διοίκηση,  το εν λόγω έργο μετατέθηκε στον προγραμματισμό της εταιρείας για το νέο έτος, ήτοι από τον Ιανουάριο του 2020.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Περιλαμβάνεται το έργο αυτό στον προγραμματισμό της νέας Διοίκησης της ΚΤΥΠ Α.Ε.;

Ποιά η πρόθεσή σας ως προς τη συνέχιση του προγραμματισμού και εν τέλει την υλοποίηση του εν λόγω έργου από την ΚΤΥΠ ΑΕ;

Προτίθεστε να χρηματοδοτήσετε από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το κόστος των επεμβάσεων;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Νοτοπούλου Κατερίνα
Βαρεμένος Γεώργιος
Τζούφη Μερόπη
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αμανατίδης Γιάννης
Βέττα Καλλιόπη
Γιαννούλης Χρήστος
Γκιόλας Γιάννης
Ζαχαριάδης Κώστας
Κασιμάτη Νίνα
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κώστας
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Παππάς Νικόλαος
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκουρολιάκος Πάνος
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φωτίου Θεανώ
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γιώργος