Skip to main content

Ερώτηση Συλλόγου Ιαματικών Πηγών σε Καλαφάτη για τα λουτρά Ελευθερών Καβάλας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών ζητά ενημέρωση από τον κ. Καλαφάτη για το έαν θα υλοποιηθεί η χρηματοδότηση των λουτρών Ελευθερών Καβάλας.

Ενημέρωση για το έαν θα υλοποιηθεί η επένδυση-χρηματοδότηση των λουτρών Ελευθερών Καβάλας ζητά από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος τονίζει απευθυνόμενος στον υφυπουργό ότι «Στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας εκκρεμεί η έγκριση χρηματοδότησης των λουτρών Ελευθερών Καβάλας. Η πρώτη εξέταση φακέλου, απορρίφθηκε από τον προκάτοχό σας (Θεόδωρο Καράογλου). Μετά από σχετική επεξεργασία, ο φάκελος της επένδυσης έχει υποβληθεί εκ νέου στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου σας για έγκριση».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια η εν λόγω Λουτρόπολη δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις (κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός) να έχουν σχεδόν καταστραφεί».

Το υπουργείο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση «θα πρέπει να εξετάσει με προσοχή τον υποβληθέντα φάκελο της ιδιωτικής επένδυσης. Κατά την άποψή μας , εάν τελικά πληροί τα κριτήρια, θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής και θα συνδράμει στην ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού της χώρας μας με τα θαυμάσια ιαματικά νερά και το υπέροχο τοπίο του».