Skip to main content

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την ενίσχυση της ασφάλειας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ερώτηση «για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία και ασφάλεια», κατά τη διάρκεια αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατέθεσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, μαζί με άλλους 19 βουλευτές του κόμματος, για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την προστασία και ασφάλεια των οδηγών, του βοηθητικού προσωπικού και των θεατών κατά τη διάρκεια αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση των ατυχημάτων στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα οποία δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των οδηγών, του βοηθητικού προσωπικού και των θεατών κατά τη διάρκεια των αγώνων», τονίζει ο Θάνος Μωραΐτης. Παράλληλα, επισημαίνει ένα προς ένα τα ατυχήματα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Υπογραμμίζει ότι, «παρά το γεγονός ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πρόσφατα ότι τα ζητήματα οδικής ασφάλειας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, τα αυξανόμενα ατυχήματα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δείχνουν μια διαφορετική εικόνα, με σοβαρές ανεπάρκειες, παραλείψεις και καθυστερήσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης».

Τέλος, στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να εναρμονιστεί ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός στα διεθνή δεδομένα ασφάλειας και τις καλές πρακτικές που ισχύουν διεθνώς, ώστε να αποτελέσει παράλληλα εργαλείο για την καλλιέργεια της ορθής κυκλοφοριακής αγωγής και της ασφαλούς οδήγησης».

Ζητώντας λύση στο παραπάνω προβλήματα και την λήψη άμεσων μέτρων, ο κ. Μωραΐτης και οι υπόλοιποι βουλευτές ρωτούν, τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αυξηθούν άμεσα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των οδηγών, του προσωπικού και των θεατών των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού».

«Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και η θεσμοθέτηση του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την οδική ασφάλεια και αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός».

Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι: Μωραΐτης Θάνος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Γιαννούλης Χρήστος, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μπουρνούς Ιωάννης, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παπανάτσιου Αικατερίνη, Παππάς Νίκος, Πούλου Παναγιού Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκούφα Ελισάβετ - Μπέττυ, Συρμαλένιος Νικόλαος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Χαρίτου Δημήτριος, Χρηστίδου Ραλλία