Skip to main content

Ερώτηση στη Βουλή για την Αποκεντρωμένη μετά το δημοσίευμα της Voria

Ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών από τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη μετά το ρεπορτάζ της Voria για μετακινήσεις υπαλλήλων και καθαίρεση τμηματάρχη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, μετά από ρεπορτάζ της Voria.gr για όσα συμβαίνουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ), καθώς και σε άλλες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης.

Η ερώτηση έχει τίτλο «Καταγγελίες εργαζομένων για αυθαιρεσίες των νέων συντονιστών σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας». Σε αυτήν ο κ. Αρβανιτίδης αναφέρει ότι «έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους συντονιστές». Σημειώνει ότι η αναστάτωση «αφορά αφενός αυθαίρετες και αναιτιολόγητες μετακινήσεις προϊσταμένων και υπαλλήλων, αφετέρου παράνομες καθαιρέσεις προϊσταμένων τμημάτων».

Στη συνέχεια ο βουλευτής παραθέτει στοιχεία του ρεπορτάζ της Voria.gr σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων στην ΑΔΜΘ για αυθαίρετες και αναιτιολόγητες μετακινήσεις περίπου δέκα υπαλλήλων καθώς και την παράνομη καθαίρεση ενός τμηματάρχη. Επίσης παραθέτει ανάλογα στοιχεία και για άλλες δύο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, σε Αττική και σε Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα.

Βάσει αυτών, ο κ. Αρβανιτίδης ρωτά τον κ. Σκουρλέτη εάν είναι ενήμερος γι’ αυτά τα περιστατικά, εάν είναι διατεθειμένος να ελέγξει τη νομιμότητα αυτών των αποφάσεων και σε περίπτωση που οι αποφάσεις αυτές των συντονιστών κριθούν παράνομες, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει το υπουργείο Εσωτερικών για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες.