Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ

ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στην ερώτησή του κάνει λόγο για «απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ».

Τα «απαράδεκτα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για πλωτά φράγματα σε βάρος μεταναστών και προσφύγων» καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στην ερώτησή του σημειώνει πως «με πλωτά φράγματα σε σημεία - περάσματα στο Αιγαίο εντείνει την καταστολή σε βάρος προσφύγων και μεταναστών η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ισχυρίζεται προκλητικά ότι θα λειτουργούν "αποτρεπτικά" και την ίδια ώρα βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που ευθύνονται για τον ξεριζωμό των χιλιάδων κατατρεγμένων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια. Στην πραγματικότητα, τα πλωτά φράγματα θα οδηγήσουν σε νέες πολύνεκρες τραγωδίες - ναυάγια, ενώ σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν και για τους ψαράδες, τα πλοία της γραμμής, τα φορτηγά πλοία και τα άλλα σκάφη».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ «για το απαράδεκτο σχέδιο για τα πλωτά-φράγματα δεν αποτελεί παραφωνία, αλλά συνέχεια της πολιτικής εγκλωβισμού και καταστολής της ΕΕ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που εφάρμοσε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Ευρωσυνοριοφυλακής, των hot-spots με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, του άσυλου με το σταγονόμετρο και της έντασης των απελάσεων».

Ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος ρωτά την Επιτροπή πώς τοποθετείται στο αίτημα:

«- Να παρθεί άμεσα πίσω κάθε τέτοιο απαράδεκτο σχέδιο για πλωτές κατασκευές που θέτει θανατηφόρα εμπόδια τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και στην ασφαλή ναυσιπλοΐα;

- Να κλείσουν τα hot-spots που έχουν δημιουργήσει μια απαράδεκτη κατάσταση τόσο για τους πρόσφυγες και μετανάστες, όσο και για τους νησιώτες, να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική χώρα και να διασφαλιστεί από ΕΕ και κράτη -μέλη ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα μπορούν με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία ανάμιξη ΜΚΟ με γρήγορες διαδικασίες να μεταφέρονται στις χώρες προορισμού τους;».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ