Skip to main content

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας για την κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς αντιμετωπίζει σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα καθώς το τμήμα της Α΄Πτέρυγας του Νοσοκομείου είναι κατασκευασμένο από το 1937.

Στη Βουλή έφτασε με τη μορφή ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας το νέο περιστατικό κατάρρευσης σοβάδων σε ασθενή στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

«Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στο Γ. Ν. Κιλκίς, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της ιδιαίτερα επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησής και εμπορευματοποίησης της από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Όπως επισημαίνουν, εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και σε εξοπλισμό, το Νοσοκομείο του Κιλκίς αντιμετωπίζει σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα καθώς το τμήμα της Α Πτέρυγας του Νοσοκομείου είναι κατασκευασμένο από το 1937, προστέθηκε νέα πτέρυγα το 1957, ενώ η τελευταία πτέρυγα ολοκληρώθηκε το 2011.

«Η παλαιότητα τους δεν αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα καθώς οι φθορές στο Νοσοκομείο είναι εμφανείς και συνεχώς καταγράφονται περιστατικά πτώσεων σοβάδων από τα ταβάνια, γεγονός που μαρτυρά και την ελλιπή ή και μηδαμινή συντήρηση τους», τονίζουν οι δύο βουλευτές.