Skip to main content

Ερώτηση βουλευτών Ελληνικής Λύσης για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία, όπως αναφέρουν, μετατρέπονται «υγειονομικές βόμβες», λόγω Covid

Ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Α. Καραμανλή οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για μία απαράδεκτη κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία, όπως αναφέρουν, μετατρέπονται «υγειονομικές βόμβες», λόγω της πανδημίας.

Ακόμα, ρωτούν τον υπουργό εάν η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης


ΠΡΟΣ :    Τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ :    «Διαμαρτυρία πολιτών για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘª


Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα  με  δημοσιεύματα  εφημερίδων  της  Θεσσαλονίκης,  έχει  δημιουργηθεί  μία απαράδεκτη κατάσταση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Ιδιαίτερα, λόγω της ελλιπούς συντήρησης του στόλου των οχημάτων, κυκλοφορούν ελάχιστα οχήματα, τα οποία, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, κατά τις ώρες αιχμής, όπου οι εργαζόμενοι, οι μαθητές ή οι φοιτητές πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, συμβαίνει να μετατρέπονται, λόγω της πανδημίας, σε υγειονομικές βόμβες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε  να  λάβετε  μέτρα,  προκειμένου  να  διορθωθεί  η  ανωτέρω  απαράδεκτη κατάσταση έλλειψης λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη;



Ο ερωτών Βουλευτής


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΒΔΕΛΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΗΤΑΣ