Skip to main content

Ερώτηση Βόζεμπεργκ σε Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί επιθετική πολιτική κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, ζητώντας «άμεση, ρητή και κατηγορηματική ευρωπαϊκή αντίδραση στην αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία συνεχίζει να ασκεί επιθετική πολιτική κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, προκαλώντας σκόπιμα ένταση στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, που οφείλει να σέβεται η Τουρκία ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ε.Ε».

Παράλληλα, η κ. Βόζεμπεργκ έκανε αναφορά στους «προκλητικούς χάρτες που δημοσίευσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας και "εξαφανίζει" ολόκληρα ελληνικά νησιά, όπως τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά νησιά έχουν πλήρη δικαιώματα στα χωρικά τους ύδατα, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα τους».

Στο πλαίσιο αυτό η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θέτει την εξής ερώτηση:

- «Πώς σκοπεύει να αντιδράσει άμεσα, ρητά και κατηγορηματικά στην ως άνω προκλητική και αποσταθεροποιητική στάση της Τουρκίας, που παραβιάζει σκόπιμα τα κυριαρχικά δικαιώματα κράτους μέλους της Ε.Ε.;».