Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αναταραχή και παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών στην ΕΡΤ3

Τρεις δημοσιογράφοι του ενημερωτικού τομέα υπέβαλαν παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν - Τι ακούγεται στα πηγαδάκια του τρίτου καναλιού

Συνήθως ασχολούμαστε με τα του οίκου των άλλων, κατά προτίμηση κομμάτων και πολιτικών, γι' αυτό και σήμερα αποφάσισα να σας ξεναγήσω λιγάκι στα δημοσιογραφικά παρασκήνια και συγκεκριμένα, σε αυτά της Λεωφόρου Στρατού.

Όπως πληροφορούμαι, στην ΕΡΤ3 επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεγάλη αναστάτωση. Απόδειξη ότι τρεις συνάδελφοι υπέβαλαν παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν. Θέσεις, όλες, σχετικές με τον τομέα της Ενημέρωσης, δηλαδή με τον βασικό πυρήνα του δημοσιογραφικού έργου.

Όσον αφορά τις αιτίες οι οποίες οδήγησαν τους συναδέλφους σε αυτήν την σπάνια κίνηση, στα πηγαδάκια του τρίτου κρατικού καναλιού ακούγονται πολλά και διάφορα. Κατά μία εκδοχή εδώ και πολλούς μήνες υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια σχετικά με τον υποβαθμισμένο ρόλο της ΕΡΤ3 σε σχέση με τα δύο άλλα κρατικά κανάλια. Μου λένε, δηλαδή, ότι το κανάλι της Θεσσαλονίκης, ή καλύτερα, το περιφερειακό κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο, ότι απέμεινε, ουσιαστικά, χωρίς ενημερωτικές εκπομπές και το μόνο που κάνει είναι να επικουρεί την ΕΤ1 και ΕΤ2.

Ενδεικτικό αυτής της... ιμπεριαλιστικής αντίληψης της Λεωφόρου Μεσογείων ήταν όσα συνέβησαν με την τηλεοπτική κάλυψη του τουρνουά τένις Rolan Garos. Θυμίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του γαλλικού open το είχε καλύψει η ΕΤ3, αλλά όταν ήρθε η ώρα των ημιτελικών και του τελικού, δηλαδή του “φιλέτου”, όπου συμμετείχαν και οι Τσιτσιπάς και Σάκαρη, η ηγεσία της ΕΡΤ αφαίρεσε την κάλυψη της διοργάνωσης από το τρίτο κανάλι και τη μετέφερε στην ΕΤ1.

Βεβαίως είναι εύκολο και βολικό να ρίχνουμε το ανάθεμα πάντοτε στον αδηφάγο αθηνοκεντρισμό, αποτελεί άλλωστε το αγαπημένο σπορ των Θεσσαλονικέων, αλλά όλοι ξέρουμε ότι για κάθε λογής υποβάθμιση, σε οποιοδήποτε τομέα, ευθύνες έχει πρωτίστως η τοπική ηγεσία. Και όταν μιλάμε για το τρίτο κρατικό κανάλι, πέρα από τις προφανείς ευθύνες της διοίκησης, έχουν και οι πολιτικοί παράγοντες της πόλης οι οποίοι ουδόλως ενδιαφέρονται γι' αυτήν την υποβάθμιση.