Skip to main content

Έρχεται εξομοίωση στα όρια κι αλλαγές στο εργασιακό

Ασφαλιστικό, εργασιακό, κλειστά επαγγέλματα, αλλά και μια σειρά από άλλα μέτωπα που αυτή τη στιγμή παραμένουν ανοικτά λειτουργώντας ως πληγές στην οικονομία.
Ασφαλιστικό, εργασιακό, κλειστά επαγγέλματα, αλλά και μια σειρά από άλλα μέτωπα που αυτή τη στιγμή παραμένουν ανοικτά λειτουργώντας ως πληγές στην οικονομία, όπως για παράδειγμα το αναχρονιστικό φορολογικό σύστημα της χώρας, συνιστούν μερικές μόνο από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα έναντι της ΕΕ, προκειμένου να «περάσει» τις εξετάσεις του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου.

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όποτε του δίνεται ευκαιρία, επαναλαμβάνει-όχι τυχαία-ότι το ασφαλιστικό ήταν και παραμένει ανοικτό και πάνω σε αυτό θα στηριχθεί κατ’ αρχήν, για να προωθήσει την εξομοίωση των ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr η γραμμή άμυνας που θα χαράξει η χώρα μας θα προβλέπει μια αξιόλογη μεταβατική περίοδο που θα οδηγήσει στο καθεστώς της εξομοίωσης. Ενδεχόμενο να αρνηθεί η Ελλάδα να εφαρμόσει το μέτρο δεν υφίσταται, παρά τις εσωτερικές αντιδράσεις που θα προκληθούν. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με το εργασιακό, όπου η αρχή έγινε χθες με τις αποφάσεις που πήρε το υπουργικό συμβούλιο, ενώ τα πρώτα κλειστά επαγγέλματα θα αρχίσουν να ανοίγουν μέσα στο 2010. Κι έπεται συνέχεια. Χθες, άλλωστε, ο κ. Παπακωνσταντίνου προϊδέασε για τις αλλαγές και στο φορολογικό, με την υιοθέτηση του μαζικού πόθεν έσχες, για όλα τα περιουσιακά στοιχεία...