Skip to main content

Έρχεται η νέα γενιά των πράσινων υποδομών

«Η νέα γενιά των πράσινων έργων υποδομής», είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο της «Πράσινες Υποδομές», που διοργανώνουν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ Α.Ε.

«Η νέα γενιά των πράσινων έργων υποδομής», είναι το θέμα του 2ου διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο της «Πράσινες Υποδομές», που διοργανώνουν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ Α.Ε., για τις 8 και 9 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Στο πυκνό πρόγραμμα της διήμερης διοργάνωσης, θα αναλυθούν οι πλέον πρόσφατες τεχνικές και λύσεις για την αξιοποίηση των αστικών λυμάτων, των στερεών αποβλήτων, τις πράσινες κατασκευές για κατοικία και βιομηχανία, την ενεργειακή εξοικονόμηση στις αστικές υποδομές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την αγροτική οικονομία.


Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθησίας και πολιτικής, διατύπωσε το 2010 το ‘’Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα’’ του Ιδρύματος και θεσμοθέτησε την Επιτροπή Περιβάλλοντος που διοργάνωσε το 1ο διεθνές συνέδριο ‘’ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ’’ το Νοέμβρη του 2010. Την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης έχει και πάλι η Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενώ υποστηρικτικά λειτουργεί και η «Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας» του ΤΕΙ.

Η θεματολογία του συνεδρίου κινείται επάνω σε τρεις άξονες:
1)  Πράσινες Υποδομές Κατασκευών
2)  Βιώσιμη Ανάπτυξη – Πράσινη Οικονομία και Νομοθεσία
3)  Διαχείριση και Προστασία του Περιβάλλοντος.

Μεταξύ των πολλών και σημαντικών επιστημόνων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, ξεχωρίζει και η παρουσία των υπουργών ΑΑ&Τ και Μακεδονίας- Θράκης κ.κ. Αθ. Τσαυτάρη και Θ. Καράογλου. Τα ειδικά θέματα του συνεδρίου θα αναλυθούν από σημαντικούς επιστήμονες από : Γερμανία, ΗΠΑ, Δανία, Κροατία, Τουρκία και Ελλάδα. Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα υπάρξει και ένα στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: ‘’Στρατηγική της Πράσινης Ανάπτυξης: Προβλήματα και Λύσεις’’, με συμμετοχή της πολιτείας , των τοπικών αρχών, της επιστημονικής κοινότητας κι άλλων ενδιαφερομένων κοινωνικών φορέων.