Skip to main content

«Έρχεται» η προκήρυξη για τον σύμβουλο στο λιμάνι

Την επόμενη εβδομάδα θα «βγει στον αέρα» η προκήρυξη, από την ΟΛΘ ΑΕ, του διαγωνισμού για την πρόσληψη του συμβούλου που θα αναλάβει να εκπονήσει το master και το business plan της εταιρείας.
Την επόμενη εβδομάδα θα «βγει στον αέρα»  από την ΟΛΘ ΑΕ η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη του συμβούλου που θα αναλάβει να εκπονήσει το master και το business plan της εταιρείας, μέσα από το οποίο θα προκύψουν και οι προτάσεις για την κατασκευή logistic center εντός των εγκαταστάσεων του λιμανιού.

«Ήδη η ΟΛΘ ΑΕ έχει δεσμεύσει έναν χώρο 150 στρεμμάτων για αυτό το σκοπό, αλλά τις τεχνικές λεπτομέρειες για το 3PL κέντρο θα της δώσει ο σύμβουλος», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων του λιμανιού, προσθέτοντας ότι «εντός του Δεκέμβρη, ελπίζω, θα γίνει πράξη και η δημοπράτηση της επέκτασης της 6ης προβλήτας, αυτού του σύγχρονου γεφυριού της Άρτας που θα σημάνει την εκτίναξη της δυναμικότητας εξυπηρέτησης του ΟΛΘ σε πάνω από 1 εκ. TEU’s, το 2018».

Μιλώντας σε ημερίδα του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, με θέμα τις δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες σε τροχιά ανάπτυξης, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης εξήγησε πως στην περίπτωση του έργου της 6ης προβλήτας, «ο επικείμενος διαγωνισμός θα αφορά την πρώτη και τη δεύτερη φάση, προϋπολογισμού δαπάνης 140 εκ. ευρώ, ενώ κατόπιν θα ακολουθήσει κι η τρίτη φάση, για τον εξοπλισμό, ύψους 100 εκ. ευρώ».

Επανάλαβε, ακόμη, ότι μέσα στον Ιανουάριο θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής μαρίνας «στο ύψος του παραλιακού μετώπου, μεταξύ του 1ου προβλήτα και της πλατείας Αριστοτέλους», η οποία, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα προωθηθεί με τη μέθοδο της παραχώρησης σε ιδιώτη.

Για την προσπάθεια ανάδειξης της Θεσσαλονίκης σε προορισμό για τις εκδρομές κρουαζιέρας, ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα συσταθεί ο ειδικός φορέας που προωθείται από κοινού με το ΕΒΕΘ, τον ΕΣΘ και με τη στήριξη της νέας δημοτικής αρχής και συμπλήρωσε πως μεταξύ άλλων θα υπάρξει συμμετοχή στις εκθέσεις κρουαζιέρας για να υποστηριχθεί η επίτευξη του στόχου.

Όσον αφορά, τέλος, στις ενέργειες που επιχειρεί η διοίκηση της ΟΛΘ για την επαναφορά φορτίων που έφυγαν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την προσέλκυση νέων, ο κ. Αγγελούδης αποκάλυψε ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα μεταβεί αντιπροσωπεία της εταιρείας στο Βελιγράδι και θα παρουσιάσει σε πελάτες και δυνάμει πελάτες τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης.