Skip to main content

Έρχονται σκληρά, πρόσθετα μέτρα

Κατά την εισηγητική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι τα πρόσθετα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι πράγματι σκληρά. Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η πλειο
Για την ανακοίνωση σκληρών, πρόσθετων μέτρων προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο παρουσία του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του προέδρου του Αρείου Πάγου, του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και του Εισαγγελέα του ΑρείουΠάγου.

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε συστράτευση όλων στην κοινή προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας και εν συνεχεία υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι έτοιμη για θυσίες για χάρη της πατρίδας, αρκεί τα χρήματα να πιάσουν τόπο.

«Έλληνες που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους από την Εφορία, άνθρωποι του μόχθου, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε θυσίες ακόμη και στις αποδοχές τους για την πατρίδα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «αυτό αποτελεί την καλύτερη απάντηση προς όλους διεθνώς».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αδυναμία των θεσμών της πολιτείας να αναδείξουν τα φαινόμενα που οδήγησαν στη διαφθορά, την παρανομία και την ατιμωρησία. Παράλληλα, ζήτησε από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες συστρατευθούν με σκοπό τη σωτηρία της χώρας.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για την πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα ανοικτός διάλογος μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας για το θέμα της δικαιοσύνης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η κρίση της χώρας δεν περιορίζεται στο δημοσιονομικό πρόβλημα, αν και είναι «εξαιρετικά επείγον να αντιμετωπιστεί», καθώς στερεί από τους Έλληνες τη δυνατότητα να ορίζουν την τύχη τους.